Ελληνικά | English| Shqip

Η βάση ηλεκτρονικής αναζήτησης αεροφωτογραφιών του ΟΚΧΕ στηνιστοσελίδα του ΤΕΕ


17-07-2013

Με απόφαση της τελευταίας διοίκησης του ΟΚΧΕ, η βάση αναζήτησηςαεροφωτογραφιών του αρχείου αεροφωτογραφιών του Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας (ΟΚΧΕ), μετά την κατάργηση του Οργανισμού, με βάση τον Ν. 4164/2013 - «Συμπλήρωση των διατάξεων περί Εθνικού Κτηματολογίου και άλλες διατάξεις», θα διατίθεται πλέον από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) με σκοπό να το παρέχει ελεύθερα από την ιστοσελίδα του.

Με την απόφαση αυτή, οι χρήστες της υπηρεσίας θα μπορούν να εντοπίσουν με ευκολία- αρχικά από την ιστοσελίδα του ΤΕΕ και στη συνέχεια από την ιστοσελίδα οποιουδήποτε δημόσιου οργανισμού αποφασίσει λάβει αντίστοιχη απόφαση - την ύπαρξη αεροφωτογραφιών που τους ενδιαφέρουν για οποιοδήποτε λόγο. Κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο ενόψει και της αναμενόμενης νέας νομοθετικής ρύθμισης περί αυθαίρετων κατασκευών.

Στο εξής, οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες συνάδελφοι μηχανικοί και πολίτες, μετά την ανεύρεση των πληροφοριών που τους αφορούν, θα μπορούν στη συνέχεια να παραγγέλνουν και να προμηθεύονται συγκεκριμένες αεροφωτογραφίες, γνωρίζοντας από πριν το υλικό που εξυπηρετεί τις κάθε φορά και κάθε είδους ανάγκες χρήσης του. Συγκεκριμένα, πατώντας από την ιστοσελίδα του ΤΕΕ στην εφαρμογή «Αeροφωτογραφία» μπορεί ο χρήστης να δει για αναλυτικότερη ενημέρωση τη σχετική ειδική έκδοση του ΟΚΧΕ για το περιεχόμενο του εν λόγω αρχείου αεροφωτογραφιών και τις δυνατότητες περαιτέρω επεξεργασίας, εμπλουτισμού και αξιοποίησή του για την ανάπτυξη της χώρας στον τομέα διαχείρισης και χρήσης με όρους μέλλοντος των γεωχωρικών δεδομένων.








24/04/2014 ΝΟΜΙΜΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΕΠΙ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (όσα βρίσκονται σε τουριστικούς λιμένες που θα εκχωρηθούν) 24/04/2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΕΚΑ: Απόφαση για ενεργειακή και στατική βελτίωση αυθαιρέτων 24/04/2014 ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΝΕΟΔΜΗΤΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ

Copyright © 2012