Ελληνικά | English| Shqip

Η Διευκρίνηση για ηλεκτρονικη υποβολή βεβαιώσεων μηχανικού


18-11-2011

Στο κείμενο του Σχεδίου Νόμου «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης , ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις» όπως αυτό αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου (άρθρο 49 παρ. 16), προβλέπεται ότι «οι βεβαιώσεις πριν την σύνταξη των Συμβολαίων υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο ΤΕΕ και λαμβάνουν μοναδικό αριθμό που αφορά το ακίνητο. Στα συμβόλαια προσαρτάται η βεβαίωση και ο μοναδικός αριθμός του ακινήτου»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ:

Α. ΥΠΑΡΞΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΜΕΝΟ ΑΚΙΝΗΤΟ
Είναι προαπαιτούμενο να περαιωθεί η διαδικασία της ρύθμισης (όχι μόνο υποβολή της δήλωσης) και τότε στην ένδειξη ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ εμφανίζεται αρχείο PDF που είναι η βεβαίωση του Μηχανικού.

Β. ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΜΕΝΟ ΑΚΙΝΗΤΟ
Προχωράμε στην διαδικασία ως να υπήρχε αυθαίρετο αλλά με συμπλήρωση παντού μηδενικών στοιχείων. Το μόνο στοιχείο που θα συμπληρωθεί θα είναι το στοιχείο της συμφωνηθείσας αμοιβής (για την βεβαίωση).

Με την ολοκλήρωση (μηδενικό πρόστιμο) όμοια με την πρώτη περίπτωση στα Πρόσθετα Στοιχεία εμφανίζεται αρχείο PDF που είναι η βεβαίωση του Μηχανικού. Και στις δύο περιπτώσεις ο μοναδικός αριθμός του ακινήτου είναι αυτός της δήλωσης.







24/04/2014 ΝΟΜΙΜΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΕΠΙ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (όσα βρίσκονται σε τουριστικούς λιμένες που θα εκχωρηθούν) 24/04/2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΕΚΑ: Απόφαση για ενεργειακή και στατική βελτίωση αυθαιρέτων 24/04/2014 ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΝΕΟΔΜΗΤΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ

Copyright © 2012