Ελληνικά | English| Shqip

ΥΠΕΚΑ: ζητά την αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ Οίκον" κατά 270 εκ. ευρώ


26-07-2013

Επιστολή του Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη, για την αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη, με την οποία ζητά την αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» κατά 270 εκ. ευρώ, ώστε να συνεχιστεί η υποδοχή νέων αιτήσεων προέγκρισης δανείου έως την άνοιξη 2014 και να ολοκληρωθούν οι υπαγωγές πριν το τέλος 2014.

Όπως τονίζει ο Γιάννης Μανιάτης στην επιστολή του, είναι αναγκαία η εξεύρεση πρόσθετων πόρων στο πλαίσιο της αναθεώρησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, δεδομένης της χρησιμότητας του Προγράμματος στην εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό τομέα, και της θετικής επίπτωσης του στις δραστηριότητες παραγωγικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας, το οποίο συμβάλλει μεταξύ άλλων στην τόνωση της απασχόλησης με περίπου 10.400 θέσεις εργασίας. Όπως αναφέρει ο Υπουργός ΠΕΚΑ, απορρίπτοντας αιτιάσεις περί γραφειοκρατικών καθυστερήσεων στο Πρόγραμμα, δεν πρέπει να γίνει αλλαγή του Οδηγού υλοποίησης του Προγράμματος σε software τραπεζών και ενημερώσεις επιμέρους συντελεστών, γιατί μόνο καθυστερήσεις θα επιφέρει χωρίς κανένα απολύτως κέρδος.








24/04/2014 ΝΟΜΙΜΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΕΠΙ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (όσα βρίσκονται σε τουριστικούς λιμένες που θα εκχωρηθούν) 24/04/2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΕΚΑ: Απόφαση για ενεργειακή και στατική βελτίωση αυθαιρέτων 24/04/2014 ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΝΕΟΔΜΗΤΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ

Copyright © 2012