Ελληνικά | English| Shqip

Χωρίς Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων οι Αποθήκες Scrap Βάσει Νέας ΚΥΑ του ΥΠΕΚΑ


11-10-2013

Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό Πρότυπων Περιβαλλοντικών Δεσμεύσεων (ΠΠΔ) για τους χώρους αποθήκευσης παλαιών μετάλλων και παλαιών αυτοκινήτων καθώς και χώρους αποθήκευσης οικοδομικών υλικών υπέγραψε o Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης. Με την νέα ΚΥΑ οι παραπάνω χώροι, γνωστοί και ως αποθήκες scrap, θα μπορούν να λειτουργούν με βάση τις γενικές προδιαγραφές, όρους και περιορισμούς που τίθενται για την προστασία του περιβάλλοντος, χωρίς να απαιτείται ειδική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, με την απόφαση αυτή, οι χώροι αποθήκευσης παλαιών αυτοκινήτων και οι χώροι αποθήκευσης παλαιών μετάλλων που καταλαμβάνουν εμβαδόν μικρότερο από 10 στρέμματα και όλοι οι χώροι αποθήκευσης οικοδομικών υλικών απαλλάσσονται από την υποχρέωση διενέργειας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αφού πλέον λαμβάνουν αυτόματα περιβαλλοντικούς όρους που προσαρτώνται στην άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας τους με τη συμπλήρωση μιας απλής αίτησης χωρίς κάποια πρόσθετη διαδικασία. Έτσι συντομεύεται η συνολική διαδικασία αδειοδότησής τους, μειώνεται το κόστος αδειοδότησης και εξασφαλίζεται ομοιομορφία στους όρους και περιορισμούς που εφαρμόζονται με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις ομοειδείς επιχειρήσεις.


Πηγή: http://www.energia.gr









24/04/2014 ΝΟΜΙΜΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΕΠΙ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (όσα βρίσκονται σε τουριστικούς λιμένες που θα εκχωρηθούν) 24/04/2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΕΚΑ: Απόφαση για ενεργειακή και στατική βελτίωση αυθαιρέτων 24/04/2014 ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΝΕΟΔΜΗΤΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ

Copyright © 2012